“Ahmet ve ben her zaman ailemiz ve arkadaşlarımızla hep birlikte, yan yana ve keyifle çalışarak yaşamayı hayal ettik. Aynı hedefe sahip olmamız bütün bunları mümkün kıldı ve hayalimizi gerçeğe dönüştürdü. Bir aile olarak sahip olduğumuz her şeye minnettarım. Doğada olmak, doğayla çalışmak, doğanın bize sağladığı imkanlara sahip olmak bizim için çok büyük bir nimet.”
Feryal Şen, Casa Lavanda
FERYAL
“Feryal'in rafine beğenileri ve yaşam zevki hayatımızı renklendirdi. Ondan çok şey öğrendim ve hala öğreniyorum. 37 yıldan sonra beni hala şaşırtıyor ve her gün beni güldürüyor"
Ahmet, Feryal Hakkında
Feryal’in, İstanbul Akademisi'nden aldığı Güzel Sanatlar diploması ve endüstriyel seramik tasarımı alanındaki 26 yıllık kariyeri birleşerek Casa Lavanda'yı ortaya çıkaran aile becerilerinden bir kısmını oluşturuyor. Çok özel aydınlatmalardan ısmarlama el yapımı mobilyalara kadar her şeyden Feryal ve onun güvenilir eskiz defteri sorumlu. Oğulları Emre ve Ekin tarafından “her zaman sevgi dolu, neşeli ve üstün bir sanat zevkine sahip” olarak tanımlanan Feryal, Casa Lavanda'nın duvarlarında bazıları kendisine de ait olan sanat eserlerini sergilemekte.
AHMET
“Ahmet bu ailenin beyni ve Casa Lavanda’nın büyümesindeki tüm süreçlerden sorumlu. Yanımızda olduğunu ve bizi desteklediğini bilmek benim ve çocuklarımız için çok değerli. O benim diğer yarım."
Feryal, Ahmet Hakkında
Oğullarının sözleriyle Ahmet, “büyük bilgi ve beceriye sahip, titiz, disiplinli ve her zaman adil biri”. İstanbul Üniversitesi'nden aldığı İşletme Yönetimi derecesi, Otel Müdürlüğü deneyimi ve 30 yıl boyunca kendi tekstil işini yürütmesi sayesinde, ailesine ve Casa Lavanda’ya kattıkları benzersiz. Kısıtlı finansal kaynaklarla büyümüş olması, çekirdek ailesi ile yarattığı “cennet” ile daha fazla gurur duymasına sebep oluyor: “Casa Lavanda’nın her bir köşesinde sıkı çalışma ve kararlılığımızı görüyorum.”
EMRE
"Emre'nin saf kalbini gözlerine baktığınızda görebilirsiniz. Gençlik yıllarında sınırları zorladı ama kendisini mutfakta ve yemek yaparak, harika bir koca, baba ve şef olarak buldu.”
Ahmet, Emre Hakkında
Casa Lavanda otele dönüşmeden önce burada büyümüş olması, Emre'nin sunduğu her yemeğe aile sıcaklığını katmasını sağlıyor. İtalya'da mimarlık okurken gerçek tutkusunun gastronomi olduğunu fark etti ve ardından İstanbul Mutfak Sanatları Akademisi'nde eğitimine devam ederek, Mikla'da Mehmet Gürs ve İtalya Alba'da Michelin yıldızlı Maurilio Garola'nın yanında becerilerini geliştirdi. Şimdi 2.000 metrekarelik biyodinamik organik tarım alanına bakıp, hasadını olağanüstü mutfak lezzetleri yaratmak için kullanan Emre’den mutlusu yok.
EKİN
“Ekin, mükemmel sosyal becerilere sahip, disiplinli ve çalışkan biri. Nereye gidersek gidelim, tanıdığı biri var. Çok seviliyor ve birçok sorumluluğu başarıyla idare eden harika bir yönetici oldu."
Ahmet, Ekin Hakkında
Babası gibi kararlı ve çalışkan olan, eğlenmeyi de seven Ekin, hafta sonları ve yazları Casa Lavanda'daki işlere yardım ederek büyüdü. Burada kazandığı deneyimlerin olgunlaşmasına ve insan ilişkileriyle alakalı becerilerini kazanmasına yardımcı olduğunu söylüyor. Koç Üniversitesi İşletme Bölümü’nden mezun olduktan sonra Ernst & Young'da çalışıp finans alanında deneyim kazandı. 2019 yılında Casa Lavanda’ya tam zamanlı geri dönen Ekin, tüm idari, finansal ve organizasyonel sorumluluğu üstlendi.