Casa Lavanda’da kökleri “sürdürülebilirliğe” dayanan etik anlayışımızı sizlere sunuyoruz.
Doğadan ilham alarak saf ve basit bir döngü içinde çalışıyor, daima geri veya ileri dönüşüm yaparak atıklarımızı en aza indirgiyoruz…
Biyodinamik çiftliğimizden gelen organik lezzetleri servis ediyor,
Yerel tedarikçileri ve üreticileri destekliyoruz.
Sürdürülebilirlik, Casa Lavanda'da bir yaşam biçimidir.
Otelimizi düşük karbonlu ahşap ve yerel kireçtaşı kullanarak sıfırdan inşa etmek, bizim en başından bu yana doğaya gösterdiğimiz özeni ön planda tutmamıza olanak sağladı.
Atıkları mümkün olduğunca yeniden kullanıyoruz: yağ atıklarını biyodizele dönüştürüyor, yağmur sularını orman içi gölet ve doğal sulama kanallarımıza yönlendiriyor; organik atıkları kompost haline getiriyor; mutfak artıkları ile tavuklarımızı besliyor ve bunun karşılığında lezzetli yumurtalar elde ediyoruz.
Tek kullanımlık plastiği azaltma amacı ile yalnızca cam şişe kullanıyor, geri dönüştürülebilir tüm çöpleri ayrıştırıyor ve otelin tüm ana alanlarını ısıtmak için yenilenebilir enerji kullanıyoruz.
Bunu yanı sıra, çevremizdeki insanlarla yakın çalışma içerisindeyiz. Ürünlerimizi yakınımızdaki üretici ve tedarikçilerden temin ediyoruz, tohumlarımızı çiftçilerle paylaşıyoruz ve mobilyalarımızın yapımını yerel zanaatkarlar üstleniyor.
%80’den fazlasını organik atıklarımızdan elde ettiğimiz kompost ile yetiştirdiğimiz ürünlerimiz sayesinde, sürdürülebilirliğe olan bağlılığımız sadece iyi sonuçlar vermekle kalmıyor, sizlere her mevsim benzersiz bir lezzet deneyimi sunmamızı sağlıyor.