40 farklı çeşit satalık domates
350 farklı sebze ve 25 farklı salata
2000 kök çilek
50’nin üzerinde aromatik baharat ve yenilebilir çiçek çeşidi,
Orman meyveleri, kiraz, elma, kavun
ve böylece uzayıp giden bir liste…
Toprağa sevgi ile sarılan ve dünyayı çocukları için daha iyi bir yer olarak bırakmak için elinden geleni yapan Şef Emre Şen, otelimizde bulunan organik tarım alanının her metrekaresinde, biyodinamik ve permakültür yöntemlerine yönelik kapsamlı araştırmalarından yararlanıyor.
Faydalı böcekleri kendine çekip, tıbbi ve aromatik bitkilerle biyoçeşitliliği arttırarak, zararlı böcekleri kimyasal kullanmadan kontrol edebileceğini öğrenen Emre Şen, organik tarım alanını bu sayede kimyasallar olmadan koruyabiliyor.
Casa Lavanda’da dünyanın dört bir yanından gelen genetiğiyle oynanmamış yüzlerce çeşit tohumu toplayıp ekiyoruz. Bitki bağışıklığını arttırmak için mutfak ve ofis atıklarından elde edilen ev yapımı organik kompost kullanıyor ve ay takvimine uygun çiftçilik yapıyoruz.
Emre’nin de dediği gibi: “Biz toprağı besliyoruz ki toprak da bizi beslesin”